| cégünkről | hírek | termékeink | minősítések | tevékenységeink | elérhetőség |
TŰZCSAPOK

TOVÁBBI TERMÉKEINK


 

A tűzcsapgyártás technológiája a C.W. Water Szerelvény Kft.-nél

Öntvény alapanyagok megmunkálása

A különböző, a tűzcsapgyártáshoz szükséges öntvények megmunkálása hagyomá-nyos forgácsoló gépeken (eszterga, marógép, fúrógép, stb.), valamint NC és CNC vezérlésű szerszámgépeken történik megfelelő technológiai paraméterek alkalmazásával.

A szálban érkező alapanyagok megmunkálása

A különböző zártszelvények, rézrudak, húzott, hengerelt acélok, stb. darabolása szalagos fűrészgépen történik, míg a megmunkálások az előbbiekben említett gépeken zajlik. Ezek alól kivételek azok az alkatrészek, amelyeket a rúdadagolós NC gépen készítenek.

Hengerelt lemez alkatrészek gyártása

A melegen hengerelt acéllemezből készülő alkatrészekhez szükséges előgyártmányok bérmunkában készülnek, ahol plazmavágással készülnek el. A további megmunkálások már telephelyünkön készülnek.

Félkésztermékek festése

Jelen pillanatban az egyes tűzcsap alkatrészek festése bérmunkában készül. A be-vonat epoxy alapanyagú porlakk, melyet elektrosztatikus technológiával, beégetéssel hordanak fel.

Tekintettel arra, hogy a bérmunka igen drága elkészült egy kis szinterező műhely, ahol a későbbiekben mi magunk fogjuk készíteni a festést.

Azon alkatrészek, melyek gumiból vannak szintén bérmunkában készülnek el. A gyártók megfelelő minősítéssel rendelkeznek.

Szerelések

Az egyes részegységek szerelését hagyományos eszközökkel végezzük.

A tűzcsapok végszerelése a megrendelt mennyiségeknek megfelelően ütemezve folyamatosan az előreszerelt részegységek összeépítésével folyik.

Nyomáspróba

A végszerelés szerves része minden egyes tűzcsap nyomáspróbája. A nyomáspróba kétféle módon történik, egyszer tömörségre, ill. szilárdságra ellenőrizzük az adott tűzcsapot nyitott záróelemmel, majd záráspróbát végzünk.

Mindhárom vizsgálatot egy általunk tervezett és gyártott nyomáspróbapadon végez-zük 16 bar nyomáson 4 perces időtartam mellett. Egyszerre 3 db tűzcsap nyomás-próbájára van lehetőségünk. A nyomások ellenőrzésére bevizsgált, hitelesített mérőórák vannak a rendszerbe beépítve.

Tárolás, csomagolás, szállítás

A gyártás közben az egyes alkatrészeket megfelelő módon polcrendszerben tároljuk.

A késztermékek a nyomáspróbák után a szállításra csomagolással kerülnek előké-szítésre. A csomagolóanyag polietilén fólia. A darabok raklapon, megfelelő módon egymástól elválasztva, rögzítve kerülnek szállításra.

 
 

C.W. Water Szerelvény Kft.

Telefon: 76/504-775 • Fax: 76/504-774 • E-mail: info@cw-water.hu